a1

Remedii naturiste

 Alimentele cat si plantele medicinale vor determina un proces profund detoxefiant, eliminand din organism acidul uric, dar si alte substante reziduale si toxice cu care este incarcat. In plus metabolismul se va echilibra, sistemul imunitar va functiona corect si vitalitatea organismului va creste. Inflamatiile si durerile vor disparea.
    Pentru starile acute se vor folosi diverse cataplasme sau comprese.
- Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 7-10 zile. Se va consuma cate 250 ml (un pahar)de suc la doua ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1,5- 2,5 litri de sucuri.
  • Se vor folosi articolele de care dispuneti in sezonul respectiv, nefiind obligatoriu sa folositi toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate intr-o singura zi. 
  • In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberi de plante, argila, iar extern se pot practica toate procedurile indicate. 
  • In fiecare dimineata, timp de 7 zile se va face o clisma cu 1 litru de infuzie calduta de musetel. Dupa aceea, se mai poate face o clisma la o saptamana, vreme de o luna.Clisma va ajuta mult la dezintoxicarea organismului si eliminarea toxinelor. 
  • Cura interna cu carbune vegetal. Carbunele vegetal, marele colector de toxine, poate reduce nivelul acidului uric. Amestecati o lingurita de pulbere de carbune vegetal cu 100 ml de apa, apoi beti dimineata, vreme de 3 saptamani(in loc de cafea!). Se poate gasi pulbere de carbune in farmacii sub forma de capsule.
   Dupa cura de sucuri, puteti continua tratamentul consumand legume, fructe crude, si sucuri inca o perioada de 2-3 luni de zile. Puteti folosi grau incoltit, fulgi de ovaz, sau alti fulgi de cereale (sa nu aiba adaos de zahar sau sare), seminte crude (floarea soarelui, in, dovleac), multe salate de radacinoase si verdeturi si o ambudenta  de fructe. Adoptati un program regulat de mese (2 sau maxim 3), consumand cu 30 de minute inainte de masa un pahar (250 ml) de suc(din cele indicate mai sus). nu mancati nimic intre mese, ci beti doar apa si ceaiuri.
  Se recomanda urmatoarele sucuri:
-Telina (radacina si frunze)-150 ml suc /zi. Sucul de telina este unul din cei mai buni reglatori hormonali, are efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Poate fi combinat cu  putin suc de morcov, in propotie egala, sau morcov in proportie dubla. Incercati sa consumati vreme de 3 saptamani acest suc si veti avea rezultate bune.
- Urzica -1-2 pahare/zi. Faceti o cura de cel putin 1 luna cu sucul dw urzica. Urzica are efecte diuretice si regenerative asupra epitelului renal. Actiunea diuretic-depurativa se manifesta prin eliminarea acidului uric, a clorurilor si a ureei.
-Patrunjel(frunze)- pahar/zi. Sucul se obtine la blender, in amestec cu apa. Sucul de patrunjel este valoros pentru eliminarea otravurilor din organism. Patrunjelul are efect activ asupra tubulilor in rinichi, neutralizand si provaocand excretia reziduurilor care contin acid uric. Prin prezenta subtantei denumita apiol pe care o contine,contribuie la concentratia ureei.
-Varza 1 pahar/ zi. Sucul de varza are efecte reconstitutive asupra organismului, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare, elimina edemele. Puteti adauga putin suc de morcov, pentru corectarea gustului.
Castravetele- 1pahar / zi, dizolvant al acidului uric si al uratilor, provoaca si ajuta la eliminarea unor substante toxice din organism.
- Orz verde- 1-2 pahare/zi. Sucul de orz verde are si efecte antiinflamatorii si imunostimulante puternice.
- Pere si mere-1-2 pahare/zi .Perele si merele au efecte remarcabile de stimulare a functiei renale, ajutand la eliminarea acidului uric. Alcalinizeaza organismul devenit acidifiant.
- Struguri-1-2 pahare / zi. Strugurii  mobilizeaza si elimina acidul uric din organism, fiind un adevarat maturator de toxine si tumori.
- Lamaile- sucul de la 2 lamai/zi. Se va bea obligatoriu cu paiul. Sucul de lamaie este un activator al globuleleor albe, alcalinizant al organismului, antigutos, antireumatismal, antianemic cu actiune buna hematopoietica. 
Alte recomandari dietetice
- Dintre fructele cele mai bune sunt: strugurii, lamaia, agrisele, coacazele negre, catina, fragii, capsuni, visine, ciresele, zmeura, merele, perele, piersicile.
- Dintre legume si  verdeturi: telina, praz, pastarnac(radacina si frunze), patrujel(radacina si frunze), ridiche neagra si rosie, napi, varza, conopida, pepeni verzi si galbeni, fasole verde, salata verde, usturoi, ceapa, castravete, urzca, papadie.
-Consumati foarte des salata din radacinoase rase sau tocate marunt: radacina de telina, patrunjel, pastarnac, morcov. Acriti-le cu suc de lamaie si renuntati la sare. Salatele cu multa telina sunt un excelent calmant pentru durere. De aseamenea, salata de laptuca este excelenta, la care se poate adauga si papadie. Salatele de varza, napi, gulii si conopida sunt foarte valoroase. La alte mese consumati salata de fructe. Aceste va vor energiza si va vor renoii organismul.
-Consumati zilnic 3-4 linguri de grau germinat. Il puteti adauga la salate de fructe sau legume, dar si in combinatie cu miere si nuca macinata. Germenii contin foarte multe enzime, substante vii ce stopeaza degenerarea si imbatranirea organismului.
- Consumati usturoi cat mai des. cesta revigoreaza sistemul imunitar si reduce durerile artritice.
- in locul zaharului folositi mierea si fructele.
- Consumati paine din faina integrala,cu tarate.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu